Drawing Area

 U Revit-u, oblasti za crtanje (Drawing Area) predstavljaju centralni deo prozora aplikacije gde se odvija većina modelovanja i doterivanja detalja vašeg projekta. Svaki prikaz koji otvorite iz Project Browser-a—bilo da je tloct, uzvišenje ili 3D prikaz—otvara se u novom prozoru koji možete maksimalizovati, minimizovati ili prilagoditi njegovu veličinu.


Na vrhu aplikacije, u tabu View, nalazi se panel Windows koji pruža alate za upravljanje otvorenim prozorima. Tu možete organizovati prozore u kaskadnom ili pločastom rasporedu, kao i zatvoriti prozore koje više ne koristite. Opcija Close Hidden omogućava vam da brzo zatvorite sve skrivene prozore, osim onog koji je trenutno aktivan.


Na dnu svakog prozora nalaze se kontrole prikaza koje vam omogućavaju da promenite vizuelni stil, uključite senke i prilagodite druge postavke specifične za taj prikaz. Rad sa više otvorenih prozora istovremeno je veoma koristan, jer vam omogućava da pratite promene u različitim prikazima u realnom vremenu—izmena u jednom prozoru odmah se odražava u drugim povezanim prikazima.

Comments