RADI PAMETNIJE NE NAPORNIJE

RADI PAMETNO, NA LAKSI NACIN, ZA KRACE VREME

Postoji toliko nacina da se radi pametnije, ne napornije.

evo primera za to :

  1. napravi rutinu-radi svaki dan u isto vreme, stvori radnu naviku , tj rutinu i bice lakse. Uspostavljenje dnevne rutine znas sta je sve potrebno da uradis i sta treba da uradis sledece.
  2. radi u sladu sa svojim unutrasnjim casovnikom. radi onda kad ti je najlakse da to radis. neko ce sve uraditi sve ujutru, neko uvece, neko posle podne. Uradi sve sto treba onda kad ti je najproduktivnije vreme za to, ono sto je najvaznije, i sve sto je potrebno.
  3. ne preopterecuj sebe sa previse obaveza. Nisi superheroj, ne radi vise od 14 sati dnevno  sve ukupno.
  4. odravaj kontakte sa porodicom i prijateljima, i pricaj im o svom poslu. Nek budu obavesteni ako radite mnogo i stresno, da vam pomognu da se relaksirate i imate njihovu pomoc i podrsku.
  5. drzi pod kontrolom svoju postu, ne proveravaj svaki cas, odredi sebi vreme kad ces to raditi,, nek ti ne unosi nemir i oduzima vreme.Vecina stvari nije urgentana, i moze da saceka.
  6. ogranici svoje vreme na drustvenim mrezama. Mogu da budu korisne da odrzavas kontaks sa ljudima, promovises svoj posao, al su i veliki gutaci vremena. proveravaj mreze , dva puta dnevno, i ogranici sebi vreme na mrezi. Ne gubi vreme na budalastine.
  7. drzi se svog dnevnika rada-prati sta sve radis i gde i na cemu gubis vreme, pa napravi plan da produktivnije radis.
  8. napravi efiksnije radno mesto, uredi sto, organizuj sve sto ti treba ne gubi vreme u trazenju onog sto ti je potrebno, budi uredan i organizovan. 
  9. daj drugima da obave neke laske zadatke, i rastereti sebe dela posla. sve sto moze neko da ti pomogne, prebaci , trazi pomoc, i olaksaj sebi zivot.
  10. automatizuj procese  sto je moguce vise, imamo u poslu uvek neke delove koji su isti i koji se ponavljaju, sistematizuj ih i skrati sebi vreme da ih uvek iznova radis od pocetka. Samo stikliraj sta je sve uradjeno, i ne razmisljaj.
  11. gledaj da uradis posao za krace vreme i da bude uredjen, podeli posao , sistematizuj ga, i uradi ga.