Tursija domaca
4 l vode
1l sirceta belog 9%
200 gr soli
200g secera ili 150gr
1 konzervans
1 vinobran
korijander,slacica
lovor,biber u zrnu
ovo je recept za tursiju sa grozdjem
4 l vode
1l sirceta belog 9%
200 gr soli
200g secera ili 150gr
1 konzervans
1 vinobran
korijander,slacica
lovor,biber u zrnu
ovo je recept za tursiju sa grozdjem
Zaliv za 5 kg povrća:
3l vode
1l alkoholnog sirćeta
150 g soli
200 g šećera
10 g konzervansa
5 g vinobrana
oprana zrna bibera ( 1 kesica )
Sastojci Količinapaprika babura 2 kgkrastavac 1 kgzeleni paradajz 1 kgšargarepa 1 kgljuta paprika 100 gkarfiol 1 kgsirće alkoholno 1 lvoda 3 lšećer 250 gso 200 gvinobran 1/2 kesicekonzervans 1/2 kesicebiber u zrnu 20
Najbolji recept za turšiju – sastojci
1 litara alkoholnog sirćeta od 9%
4 l vode
250 gr šećera
150 gr soli
1/2 kesice vinobrana
1 kesica konzervansa
malo sveže mirodjije
1 koren svežeg rena
Preliv:3 l vode1 l sirceta200 gr secera150 gr soli1 konzervanspola kesice vinobranazrna bibera
Ovo je količina preliva koja je dovoljna za 5 kg povrća
3l vode
1l sirćeta
150 g soli
200 g šećera
10 g konzervansa
5 g vinobrana
1 kesica bibera u zrnu
Turšija(recept za štampu)Po 1kg paprike “šilje”, malih krastavca, karfiola, šargarepe3l vode1lsirćeta200g soli150gšećera1/2vinobrana
10 litara vode
300 gr soli
200 ml esencije
20 gr vinobrana
20 gr konzervansa
12 litara hladne vode
3 litre sirćeta
12 kašika šećera
39 kašika soli
3 kesice vinobrana
7 kg raznovrsnog povrća (karfiol, zeleni paradajz, luk, šargarepa, papričice ili po želji)
Sastojci
– 2 kg šiljatih zelenih paprika
– 2 kg zelenog paradajza
– 2 kg krastavčića
– 2 kg karfiola
– 1 kg šargarepe
– po želji crni luk, kupus
Tečnost za turšiju :– 1 l prokuvane vode– 9 l hladne vode– 300 g soli– 200 g šećera– 2 l 9 % alkoholnog sirćeta– 1 kesica bibera u zrnu– 2 kesice vinobrana– 2 kesice konzervansa