Tursija

Tursija domaca

4 l vode
1l sirceta belog 9%
200 gr soli
200g secera ili 150gr
1 konzervans
1 vinobran
korijander,slacica
lovor,biber u zrnu
ovo je recept za tursiju sa grozdjem









Zaliv za 5 kg povrća:

    3l vode
    1l alkoholnog sirćeta
    150 g soli
    200 g šećera
    10 g konzervansa
    5 g vinobrana
    oprana zrna bibera ( 1 kesica )
Sastojci Količina
paprika babura 2 kg
krastavac 1 kg
zeleni paradajz 1 kg
šargarepa 1 kg
ljuta paprika 100 g
karfiol 1 kg
sirće alkoholno 1 l
voda 3 l
šećer 250 g
so 200 g
vinobran 1/2 kesice
konzervans 1/2 kesice
biber u zrnu 20
Najbolji recept za turšiju – sastojci
1 litara alkoholnog sirćeta od 9%
4 l vode
250 gr šećera
150 gr soli
1/2 kesice vinobrana
1 kesica konzervansa
malo sveže mirodjije
1 koren svežeg rena
Preliv:
3 l vode
1 l sirceta
200 gr secera
150 gr soli
1 konzervans
pola kesice vinobrana
zrna bibera
Ovo je količina preliva koja je dovoljna za 5 kg povrća
3l vode
1l sirćeta
150 g soli
200 g šećera
10 g konzervansa
5 g vinobrana
1 kesica bibera u zrnu
Turšija
(recept za štampu)
Po 1kg paprike “šilje”, malih krastavca, karfiola, šargarepe
3l vode
1l
sirćeta
200g soli
150g
šećera
1/2
vinobrana
10 litara vode
300 gr soli
200 ml esencije
20 gr vinobrana
20 gr konzervansa
12 litara hladne vode
3 litre sirćeta
12 kašika šećera
39 kašika soli
3 kesice vinobrana
7 kg raznovrsnog povrća (karfiol, zeleni paradajz, luk, šargarepa, papričice ili po želji)
Sastojci
– 2 kg šiljatih zelenih paprika
– 2 kg zelenog paradajza
– 2 kg krastavčića
– 2 kg karfiola
– 1 kg šargarepe
– po želji crni luk, kupus
Tečnost za turšiju :
– 1 l prokuvane vode
– 9 l hladne vode
– 300 g soli
– 200 g šećera
– 2 l 9 % alkoholnog sirćeta
– 1 kesica bibera u zrnu
– 2 kesice vinobrana
– 2 kesice konzervansa