Sta je koucing?

Sta je to i kako do promene?
Koucing pomaze ljudima da se priblize sebi i svojoj idealnoj predstavi, svojoj viziji i idealnoj buducnosti, kroz promenu uverenja, ponasanja i dobrim odnosima sa ljudima. To je u stvari pomaganje drugima na putu ka zeljenoj promeni.

Cilj dobrog koucinga je da se ljudi osecaju uzbudjeno, motivisano i inspirisano da uce , da se menjaju i da probaju nove stvari. Efektivni koucing podrazumeva tri stvari:
  1. definisanje vizije, snova i strasti i talenata svake osobe 
  2. promena ponasanja, kroz promenu emocija i reakcija koje su bitne za ostvarenje cilja
  3. izgradnju dobrih veza sa drugima
Ova vrsta koucinga se naziva koucing iz srca. Uciti , razvijati se i promeniti se, biti inspirisan, motiviran i uzbudjen. Posebna paznja je na pozitivnim i negativnim emocijama. 
optimizing resources for leader development
Koucing je proces, razvoj, ucenje i promena, nov nacin misljenja, nov biti i novo raditi i zahteva vreme, energiju i razvoj novih navika. Pozeljno je da kouc bude flekisbilan, i otvoren da siri vidike i gradi  poverenje, kreira pozitivnu i sigurno okruzenje za ucenje i razvoj.
napomena: svako kouc mora da postuje eticke standarde. 

Osnovni principi: definisati glavni veliki cilj, stvoriti ugovor - pisani dokument, definisati odgovornosti i ocekivanja, poverljivost, odrediti granice.


Kad zelis da ostvaris cilj , rezultat kojim tezis, moras da uradis sve sto je potrebno!

uradi sve sto je potrebno

Prvo: sta stvarno zelim da radim u zivotu?
Ko sam idealani ja! koja je moja licna vizija, kakva mi je nada, slika idealne buducnosti, i licnog identiteta.