Recept br 1 – za one koji vole zaista kiselu turšiju
5 litara vode
1,5 litra sirćeta
7 kašika šećera
7 kašika soli
1 konzervans
lorber i biber u zrnu po ukusu
- 10 l vode
- 500 g soli
- 250 g šećera
- 200 ml esencije
- 10 g vinobrana
- 10 g konzervansa
- Ovo je količina preliva koja je dovoljna za 5 kg povrća
- 3l vode
- 1l sirćeta
- 150 g soli
- 200 g šećera
- 10 g konzervansa
- 5 g vinobrana
- 1 kesica bibera u zrnu
- 10 l vode
- 350 g soli
- 2 vinobrana
- 2 konzervansa
- 200 g esencije
- 1 šoljica šećera
- Potrebno je:
- -1l sirćeta
- -3l vode
- -300g šećera
- -150g soli
- -1/2 kesice vinobrana
- 1 l prokuvane vode
- 9 l hladne vode
- 300 g soli
- 200 g šećera
- 2 l 9 % alkoholnog sirćeta
- 1 kesica bibera u zrnu
- 2 kesice vinobrana
- 2 kesice konzervansa
- 40 dkg šećera
- 20 dkg soli
- 1 vinobran
- ako vam je prejako,samo dodajte još malo vodekantica s poklopcem od 10 kg
- 5 kg povrća po izboru (ja sam stavila kupus,mrkvu,cvjetaču i zelenu rajćicu)
- 1 l alkoholnog octa
- 3 l vode
- 5 kg povrća po izboru za turšiju (krastavčići, paprike, šargarepa, zeleni paradajz...)
- 5 l vode
- 1l sirćeta
- 13 supenih kašika šećera
- 5 supenih kašika soli
- 1 kesica vinobrana
- začini: biber u zrnu, mirođija, ren...
Voda/ osnovna smjesa 4 l vode 800 ml alkoholnog octa 9 % 5 supenih kašika šećera 5 supenih kašika soli 1 vinobran
1 llitar alkoholnog belog sirćeta 9% 3 litre vode 250gr šećera 200gr soli 1 keseica vinobrana 10 gr. 1 kesica konzervansa 5 gr. 20ili 30gr šarenog bibera Sve navedene sastojke staviti u veću šerpu i pustiti da provri kad provri kuvati 15 minuta . Preliv ohladiti. Najbolje je preliv skuvati dan ranije .
- 1 llitar alkoholnog belog sirćeta 9%
- 3 litre vode
- 250gr šećera
- 200gr soli
- 1 keseica vinobrana 10 gr.
- 1 kesica konzervansa 5 gr.
- 20ili 30gr šarenog bibera
- Sve navedene sastojke staviti u veću šerpu i pustiti da provri kad provri kuvati 15 minuta .
- Preliv ohladiti.
- Najbolje je preliv skuvati dan ranije .4l vode 1l sirćeta 9% 2kesice vinobrana od 5g ili 1vrećica od 10g 1čaša šećera (200ml) 1/2 čaše soli (200ml)
Comments