D3K2 beleske is struke- problemi u komunikaciji i resenja

Ako se suočavate s situacijom u kojoj mlad i neiskusan kolega koji je vođa tima prebacuje odgovornost na vas i skriva svoje greške, možete poduzeti sljedeće korake:

  1.  Komunikacija: Izražavanje otvoreno i konstruktivno svojih briga je prvi korak. Razgovarajte s kolegom o svojim osjećajima i iznesite svoje primjedbe na način koji potiče dijalog. Budite mirni i jasno iznesite svoje argumente.
  2.  Budite na rješenje usmjereni: Umjesto samo kritiziranja ponašanja kolege, ponudite rješenja koja bi mogla poboljšati situaciju. Predložite ideje kako možete zajedno preuzeti odgovornost, poboljšati komunikaciju i izbjegavati prebacivanje krivnje.
  3.  Dokumentirajte svoj rad: Ako smatrate da se odgovornost nepravedno prebacuje na vas, važno je imati dokaze o svom radu i postignućima. Dokumentirajte svoje zadatke, dostignuća i odgovornosti kako biste mogli pružiti relevantne informacije kada je to potrebno.
  4.  Tražite podršku: Ako situacija ne poboljšava i osjećate da niste adekvatno tretirani, možete potražiti podršku od drugih članova tima, vašeg nadređenog ili odjela za ljudske resurse. Razgovarajte s njima o situaciji i tražite savjet o tome kako dalje postupiti.
  5.  Postavite granice: Ukoliko je potrebno, postavite jasne granice oko svojih odgovornosti i očekivanja. Budite spremni preuzeti svoj dio posla, ali istovremeno jasno izražavajte svoje granice i ne prihvaćajte prekomjernu odgovornost koja nije vaša.
  6.  Nastavite s profesionalnim pristupom: Bez obzira na situaciju, nastavite s profesionalnim pristupom prema svom poslu i kolegama. Održavajte visoke standarde u svojim zadacima i surađujte s drugim članovima tima na konstruktivan način. 
  7. Razmotrite mogućnosti promjene: Ako se problemi nastave i osjećate da situacija ne napreduje, možda ćete morati razmisliti o promjeni tima, odjela ili čak radnog mjesta kako biste osigurali svoj profesionalni razvoj i zadovoljstvo na poslu.


Comments