Saveti za opremanje prostora - Kelly Wearstler

 
Без обзира да ли се спремате да се уселите у свој први стан или сте спремни за самосталну преобразбу вашег тренутног декора куће,  неколико савета за обликовање и идеје за украшавање који ће вам помоћи да се позабавите пројектом.

  1. Играјте се равнотежом и симетријом . Ако први пут намештате нови простор или нови стан, сјајан начин да започнете је планирање равнотеже и симетрије собе - колико се добро дистрибуира и понавља визуелна тежина елемената собе. Али равнотежа и симетрија не морају значити да сви комади морају бити потпуно исте тежине.  Aсиметријa je ту да уведе визуелни пажњу и напетост: на пример, један сточић у соби је четвртаст, док је други правоугаони. Имају другачији ефекат. Супротности се привлаче.
  2. Размислите о удобности . Када опремате своје место, можете имати пуно комада намештаја који изгледају кул и скулптурално, али желите да имате и ствари које су удобне, посебно у простору за седење. Желимо да то буде интимно и да има осећај места,  - не желите да се ваш дом осећа као укочени салон.  Када идем у куповину, увек се побринем да седнем у столицу. Али непријатни комади и даље могу да функционишу. Ако у соби постоји заиста невероватна столица која није најудобнија, али толико доприноси дизајну, побринем се да су остали комади заиста удобни.
  3. Диверзификујте материјале . Различити материјали ... чине да се соба осећа занимљивијом, у соби има све врсте материјала и у тапацирунгу и у изради, попут ебонизираног дрвета, бронзе, стакла, сомота, коже и лакираног дрвета. Ако имате две простирке у соби, можда простирке имају другачију текстуру. Ако су зидови високог сјаја, ваш плафон је можда раван [фарба]. Уношење контраста у различите материјале и текстуре, од јастука , преко простирки до завеса, учиниће  да се свака соба биде занимљива и дизајнирана.
  4. Третирајте свој намештај као скулптуру .  мисли о намештају као о скулптури. Сви су ови облици заједно како би испричали причу и створили покрет и магију у соби. За дизајн куће на плажи на пример  да сав намештај изгледа као да сте га пронашли на плажи. Каква год да је прича ваше собе, одаберите намештај - од крајњих столова до рамова - који ће ту причу испричати кроз ваш лични стил. Можда је прича која је мало кубистичнија и углатија и оштрија, и наставите с том причом. То не значи да морате имати све што говори о том облику. Можете имати контрадикције. Али на почетку, сјајно је пратити вашу причу.
  5. Доживите собу . Кад започнем пројекат ... волим да одем на локацију и седим у простору, Гледам свако узвишење, северно, јужно, источно и западно, и видим: Где сунце излази? Где залази сунце? И ја то радим у соби у кући. Искуство са вашим простором помоћи ће вам да направите бољи избор за функционалност. Препоручујем да узмете столицу и седите са сваке стране. Стицање осећаја простора. Какав је осећај? Како долази светлост?
  6. Створите просторе за мешовиту употребу . У многим нашим резиденцијалним пројектима имамо, како ја кажем, собе за мешовиту употребу.  Када дизајнирате мањи простор, имајте на уму функционалност сваког појединачног предмета и укључите што више ствари које могу да изврше двоструке задатке, попут кауча за спавање и столова.
  7. Изаберите одговарајући кауч за вас . Кауч је кључни комад у дневној соби, јер често има највише визуелне тежине у поређењу са свим осталим у соби и служи као жаришна тачка. препорука је једноставна: желите нешто што вам је угодно и желите нешто што сте ви. Каже, с данашњом технологијом толико је тканина, толико издржљивих и изгледају сјајно. Једно од разматрања је, међутим, имати на уму величину своје собе - ако имате малу собу, кауч са високим наслоном учиниће да се ваша соба осећа још мањом, док ће доњи наслон и ниско седало помоћи да  соба се осећа отворено и гостопримљиво.
  8. Нека ваш мали простор буде већи . Ако сте се тек уселили у нови стан, можда нећете имати места за белике кауче о или огромне уметничке дела на зиду. Када радите са малом собом, постоји неколико трикова за опремање који ће вам помоћи да се план пода осећа већим. Огледало је савршен медијум за употребу, јер они стварају дубину и рефлектују позадинско светло како би животни простор учинили отворенијим. Можете да одете од пода до плафона са огледалом или да набавите неколико огледала. Још један одличан начин да ваша соба остане отвореном је одабир намештаја са ногама. Ако имате намештај који је укорењен до земље, а испод њега не видите, ваше око неће путовати даље од линија предњег дела намештаја. Имати комаде намештаја на ногама - полице за књиге, кревете, ноћне ормариће, кухињске столове, трпезаријске столове, столице - помоћи ће вам да проширите свој простор и створите више визуелне површине. Лако бисте могли добити мраморни сточић на нежним бронзаним ногама. 

Comments