Šta je Momentum?

Momentum smo postigli kada smo svoje potencije povukli, uposlili ih u masovnoj akciji, potom iz te akcije dobili dobar rezultat, on je povećao našu veru i uverenje da mi to možemo i umemo i podstakao nas da iz sebe aktiviramo još potencijala.

Kada opisani krug se ciklično ponavlja nema prekida u njemu, mi se nalazimo u momentumu. Momentum je prelepo stanje koji daje osećaj lakoće, da sve ide kao podmazamo, jača nam samopouzdanje i dobijamo odlične rezultate. Svakako kada smo u dobrom momentumu aktivni smo i poletni, ide nam sve od ruke.

Naravno moguće je upasti u momentum koji nije poželjan. To je stanje kada niste iskoristili sve svoje potencijale, zatim uradili ste neku akciju, rezultat nije ispao najboji, vi ste se obeshrabrili, poverovali da vi to ne možete, ne umete, zatim se tako obeshrabrini još smanjili, pa se sledeći put još manje uneli u novu situaciju i krug se zavrteo u nepoželjnom pravcu.

Zato je neophodno sve dobre momentume održavati, ne dozvoliti da se krug prekine, već ga negovati, biti posvećen procesu i sebi pre svega. Potrebna energija da se pokrene novi dobar momentum je mnogo veća nego energija koju treba uložiti da bi se momentum održavao. Što se tiče mometnuma koji nije krenuo u dobrom smeru, rešenje je ojačati veru u sebe, preispitati svoja uveranja i pretpostavke, potom dati sve od sebe i nešto preko svojih granica, odabrati pametno i mudro akciju delovanja, zatim biti dosledan u sprovođenju iste, potom sledi nagrada u vidu dobrog rezultata.

U kojem momentumu ste vi trenutno, a u kojem ste najveći period života?


Comments