NLP -6 STUBOVA NLP

NLP -6 STUBOVA NLP
To su u biti šest temeljnih stupova koji  drže strukturu NLP-a

  1. vaše emocionalno stanje i veštine. Dakle, vi ste najvažniji DEO svake NLP intervencije.  vaši ciljevi, vaša uverenja i vaše vrijednosti, usklađuju s vašim postupcima u rečima.Zato budite sigurni u sve ono što radite i prolazite, kroz  strategije  koje koristite da su potpunosti korisne za vas.
  2. AKSIOMI NLP  Ovo su u osnovi vodeća načela.To su ideje i uvjerenja koja su pretpostavljena. potrebno je imati otvoren um i ponašate se  kao da je to istina u vašem životu. 
  3. imamo sporazum. Ovo je kvalitet odnosa. Odnos je presudan jer u bilo kojoj vrsti interakcije koju imate s drugom osobom vi žele biti u mogućnosti razviti  poverenje.  razumijevanje i poštovanje 
  4.  željeni ishod rezltat kome težimo, sta je to.Ovo je jedan od
    najvažnijih delova.I tako kad možete postaviti određeni ishod koji želite i korake potrebne, da se tamo DODJE .Dakle, biti vrlo jasan - ŠTA JE REZULTAT KOME TEZIMO, pozitivan,  jasan  razumljiv , šta želim u ovoj situaciji. Dakle, vaše sadašnje stanje. vaše željeno stanje, onda planiraš svoju strategiju kako ćeš tamo stići na najbolji način za tebe.preokrenuti inženjering te strategije.Neophodni koraci koje je potrebno preduzeti da bi došli do tamo. Samo zamislite ravnu crtu.I onda s lijeve strane imate trenutnu situaciju, a desne strane vaš je krajnji cilj - Vaš ishod. U sredini je tamo gdje imate resurse ,mogućnosti koristiti razne resurse koje  čak i ne znate da su vam dostupni.
  5. povratna informacija  ovo je ovdje vrlo važno.Kad razmišljate o svojoj trenutnoj situaciji, a zatim poduzimate potrebne korake da biste došli do
    svoga cilja rezultata kome težimo. možda znate korake, sve  dok ne  dođete do neke prepreke i dobijate povratne informacije. nema neuspjeha, postoji samo povratna informacija koja to govori pokazuje vam, jeste li ili ne na pravom putu ili što možete učiniti da poboljšate. Pokušajmo nešto drugo da vidimo možemo li ispravno postići bolji rezultat.Dakle, razumevanje i znanje što radi za vas, što ne radi za vas kako biste mogli promeniti nesto i prilagoditi se.
  6. Fleksibilnost .Dakle, ako ono što radite ne radi, onda probaj nešto drugo. Ovo je vrlo važno.To je povratna informacija. Budite dovoljno fleksibilnli da biste mogli poduzimati razne akcije i biti otvoreni za nova rešenja, nove strategije, različite načine da postignete željeni rezultat, Dakle, fleksibilnost i razumevanje da neće sve ići ​onako kako ste planirali, shvaćajući da morate biti otvoreni i fleksibilni prema različitim prilikama i različitim novim situacijama .To se događa na vašem putu.