MAPE UMA I WHITE BOARD

MIND MAP

mapiranje uma je  metoda za prikupljanje informacija  
Dakle, u osnovi to i radite.Dakle, sakupljate informacije, a onda  crtaš , BOJIS i počinješ da uspostavljaš veze, i počinjete da vidite obrasce. 
A takođe možete videti šta nedostaje. To je zanimljivo. Jednom kada znate kako mapirati, znaćete i šta izgleda pogrešno.  Dakle, to je vrlo koncizan metod skupljanja informacija i posmatranje trendova i obrazaca. 
Jedna od stvari koja je interesantna nakon mapiranja uma, a ja se uglavnom vraćam ... ono što vi možete učiniti je, možete rascaniti  svoju glavnu mapu uma, i onda uzmeš deo mape uma, i posebno radis na njoj.
Dakle, te sekundarne mape su nešto što je zaista korisno. 


WHITE BOARD

Još jedna stvar koju rade neke kompanije je ono što se naziva "daska sa daskama". BOARD.
NAPISES jednu od tih stvari, i stavićes je u belu tablu, na belu ploču, sa nekim olovkama ispisati, na predelu koji je dovoljno velik i otvoren za dopisivanje i ostavićes ih nedelju dana. A onda ćes se vratiti, i  pogledajti šta je tamo postavljeno, sta teba dodati sta oduzeti.
Tak odobijate neverovatne mape pametnih tabla .
PISI RUKOM- Koristite sistem motornih neurona tako što fizički radite,tako se aktiviraju delovi mozga koji podsticu kreativnost i pamcenje, ucenje i resavanje problema, i nalazenje resenja. 


Dakle, suština mape uma je da prikupljate informacije na jednom mestu. Pretvara se u obrazac gde možete videti glavne trendove. 

vrlo očigledno da su neke mnogo važnije od drugih. I to je delom kada počnete da ih povezujete. Dakle, ono što završite su informacije na jednom mestu. Završavate sa brojem trendova i kako se međusobno povezuju. I tako možete videti čitav takav obrazac. 

Možete takođe, postoji metoda pomoću kojih možete napraviti deblje strelice kada to je važnije. I to je kvantitativna informacija kvalitativne informacije. Zaista možete početi da vidite šta pokreće taj sistem, zato što gledate sistem. 

Mapirate taj sistem. I možete na kraju identifikovati ono što se zove poluga. 

Dakle, ono što vam karta takođe pokazuje je gde da izvršite promenu ili gde da stave resurse. 

Jer kad imaš puno veza s jednom oblašću i ključna je, naziva se polugom. A to znači da ako se koncentrišete na tom području 10% vašeg vremena, možete dobiti 90% povrata. Dok ako svoj novac ili svoje vreme trošite na druge, izvršićete samo vrlo male promene. To vam daje puno i puno informacija, karata. Detalji koji se nalaze na mapi uma verovatno su jedan od trikova. Vrlo je definisano nivoom pitanja koje pitaš. Dakle, ono što treba da shvatite je šta  to pokušavate uhvatiti ovde? Tako da počinjete sa detaljima na visokom nivou. A onda se od toga može rešiti. Možete preći na niže nivoe detalja
 Veoma zavisi od toga šta u stvari mapirate. Dakle, pitanje označava koliko je velika karta je i nivo detalja u mapi
Pa, šta vam treba? Trebaju vam informacije. Dakle, to je zaista važno. 
  • koristi ruke - prvi korak. 
  • Dakle, potreban vam je papir ili površine. Trebaju vam olovke u boji, 
  • Dakle, o čemu zapravo razmišljate, ili koja je zagonetka koju želite da rešite? I to je stvarno sve što trebate za početak. Počnite. 
  • Možete da spustite krugove, a onda i vi pocnite da se gradite, tako da se ne brinite previse savršeno je na nivou od „Koliko krugova da radim treba odložiti? " I neki ljudi kažu, treba da stavite jednu stvar u sredinu. Često možete početi tako. To mnogo zavisi od načina na koji pišem kartu. Započinjem sa jednim ili dva ili tri kruga, tako da stvari koje želim da uradim odmah. Ili je to jedno jedino pitanje u sredini, ili imam ove dve ili tri teme ili teme, i odložiću ih. A onda počinjem da radim odatle. Dakle, neki misle da je struktura zaista kritična. Na početku nije. Ja sam sklon zamišljanju mape, i to je jako neuredno, a onda ponovno crtam. To se često dešava. Ponovite jedan ili dva puta i završite sa mapom uma koja izgleda mnogo uređenije. 
  • Dakle, ne brinite o redosledu u početku, jer to u stvari nije važno. Mnogo je bolje srušiti sve ideje veoma neuredno i sve ih povezati  jer će vam nešto značiti i veoma je bogato. A nakon toga možete uraditi nešto lepo i organizovano.