8 ZP meditacija

praktikovanje meditacije

Ako ne znate točno što znači meditacija ili je nikad niste isprobali, u početku vam se to može činiti čudnim.


Ali meditacija je u osnovi sredstvo transformacije uma omogućavajući vam mirno sagledavanje prave prirode stvari.

To vam pomaže da odmorite um od svih trkaćih misli i povećava vašu svjesnost i povezanost s vašim istinskim ja.
Kada meditirate, potpuno ste budni, ali vaš um nije usredotočen na vanjski svijet ili na događaje koji se odvijaju oko vas.
Meditacija zahtijeva unutarnje stanje koje je još uvijek tako da um postane tih. Kad um šuti i više vas ne ometa, meditacija se produbljuje i možete upoznati i slušati svoje istinsko ja.

Vježbanje meditacije može vam pomoći da se oslobodite unutarnjih stanja i uvjerenja i brže vas uskladite sa životom koji istinski želite manifestirati, pronalazeći mir, sreću i blaženstvo.


Ova tehnika meditacije pomoći će vam da se oslobodite emocija zaglavljenih u vašim nižim čakrama, poput straha, ljutnje, tuge i drugih nisko vibracijskih emocija koje vas blokiraju.


Meditacija je umjetnost i znanost prepustiti se onome što nam ne odgovara. Za nekoga tko nikada nije bavio meditacijom, najjednostavnija tehnika je fokusiranje na disanje.

Čak i za one koji su upoznati s meditacijom, ovo je tehnika koja će vam omogućiti da dublje uđete u sebe.
To je upravo ono što danas radimo - tehnika disanja.
No, prije nego što započnemo, neka vam kažem što meditacija nije:
Gubitak kontrole
Nećete ulaziti u stanje u kojem gubite kontrolu nad sobom. Sve ste svjesni i budni.
Mentalni napor
Tijekom meditacije nije potreban mentalni napor. Misli će se pojaviti da, ali samo ih priznajte i puštate da idu, bez napora da se usredotočite.
Vraćajući se prošlosti budućnosti
Učinkovita meditacija povezuje vas sa sadašnjim trenutkom koji je jedino što sada imamo: sadašnjost.

Počnimo
Preporučio bih vam da izvršite neki temeljni posao prije meditacije. Vratite se na članak uzemljenja i odaberite jednu tehniku ​​uzemljenja.
To nije obvezno, jednostavno možete započeti praksu meditacije, ali uzemljenje će vam pomoći da se bolje fokusirate i pustite da i energija teče bolje.

Cilj ove tehnike je pomicanje zatečenih emocija i oslobađanje istih. Pronađite jednostavno i tiho mjesto na kojem vas neće uznemiravati.

1- Ležite na podu na leđima i zadržite stopala bosih nogu dodirujući pod.
2- Ako želite, možete staviti na listu od 3 svoje omiljene opuštajuće i umirujuće pjesme.
3- Zatvorite oči i duboko udahnite kroz usta u donji trbuh, a zatim udahnite drugo srce.
4- Udahnite cijeli dah kroz usta u potpunosti.
Cijelo vrijeme se fokusirajte na dah, ali nemojte gurati dah i ne poduzimati nikakav napor. Trebao bi se osjećati bez napora i trebali biste biti u mogućnosti da vidljivo vidite kako se trbuh i prsa šire kako dišete.
5- Mogli biste početi osjećati kako vam se tutnjava tijelo, to se jednostavno kreće energijom. Pustite je da se pomakne i učinite oslobađanje.
Nastavite to i usredotočite se na disanje.
6- Ako osjetite napetost ili zategnutost na bilo kojem dijelu tijela, stavite tamo svoju svijest i udahnite je. Dopustite da se energija tamo pusti.
7- Jednom kada počne treća pjesma otpustite dah i počnete udahnuti kroz nos i iz nje. Neka vaše tijelo vibrira ovdje onoliko dugo koliko želite.


Što će se dogoditi Većina ljudi ispušta duboko zaglavljene emocije. Možda ćete osjetiti emocionalnu bol i možete i plakati.Ovo je dobar znak! To jednostavno znači da konačno oslobađate ono što je tako dugo zaglavljeno u vama.Osjetit ćete energiju koja se kreće kroz vaše tijelo, često opisanu kao elektricitet ili sitni senzacija.Nakon što se oslobodite zaglavljenih emocija, osjetit ćete nevjerojatan osjećaj olakšanja i mira.Ovu se meditaciju možete izvesti opet kad i ako vam se sviđa.


odricanje
Ovo je aktivna meditacija s ciljem da se oslobodite onoga što vam ne treba i sprečava vas da se uskladite sa stvarima koje želite manifestirati.

Dakle, tijekom meditacije možda se neće osjećati opuštajuće ili lako, jer je ovo ljekovito sredstvo i svi trebamo prolaziti kroz bol i nelagodu kako bismo se oslobodili.Molimo budite nježni prema sebi i idite svojim tempom.

Ako u bilo kojem trenutku osjetite da je previše raditi, možete početi disati kroz nos i otvoriti oči. Također možete u potpunosti izaći iz sesije i vratiti se kasnije.
Ova tehnika meditacije nije zamjena za medicinsku ili psihološku dijagnozu ili liječenje.
Ovo je sredstvo za duhovni i osobni rast, a ne kao medicinski ili psihoterapijski savjet.

Sve iscjeljivanje koje se događa je samoizlječenje.