ZNACI DA TI ZIVOT NIJE U RAVNOTEZI


Znaci da nas zivot nije u ravnotezi:
  1. stalno ste umorni, cak ikad se probudite nakon dovoljno sati sna, to znaci da je to previse za vas
  2. imate glavobolje , bolove u ledjima , vratu. to su znaci stresa kojim ste izlozeni, tj njegova fizicka mnifestacija. Moze da se javi i skripanje zubima.
  3. provodite suvise vremena na poslu, a premalo kod kuce, to znaci da si radoholicar i da zbog toga porodicni zivot trpi, i da kuca ima stetu.
  4. nisi u formi niti u kondiciji-to znaci da ne vodis racuna o sebi.jedes previse hrane, i imas dosta nezdravih navika.
  5. nemas jasne ciljeve, to znaci postajes previse zaposlen, i reaktivan umesto da si aktivan i radis na svojim ciljevima i po nekakvom planu. Gubis red i plan u svom zivotu.
  6. zapostavio si svoje prioritete
  7. nemas kontrolu nad svojim zivotom, zelis donesti odluku u vezi sebe al si zaglavljen na starom putu.
  8. odlazes ,odugovlacis, ne dolazis na vreme,Nedostaje ti motivacije, i nemas jasan pravac gde ides i sta je sledece sto treba da radis. Mozda si perfeksionista il osoba koja ne veruje da ono sto radi ima nekakvu vrednost i da je dobro. Znaci da da tvoj zivot vise nema smisla, nema svrhu.
  9. zadovoljan si malim stvarima-svaki novi izazov ti se cini velik i neostvariv, i pretazak za tebe , tako da odustajes od svega.
  10. previse si detaljista, vezujes se za detalje, Previse vremena provodis proucavajuci greske i radeci projekat iznova i iznova i produzavas vreme zavrsetka projeakta. Treba da shvatis da je dovoljno dobro. Ne mora daje savrseno, vec dovoljno dobro.Vazan je progres, ne savrsenstvo.
  11. nisi organizovan, dezogranizovan si. lose koristis i organizujes vreme, nema raznovsne sadrzaje i odrices se mnogo toga.
  12. otudjujes se od drugih-zbog stalne zauzetosti izbegavas ljude, prijatelje, porodicu, ne sredjujes kucu, ne vezbas, ne hranis se dobro,umesto da obogatis svoj zivot ljudima koji te cine sretnim, koji ti daju podrsku , razumevanje, ljubav, prijateljstvo, zadovoljstvo i bogato ispunjen zivot.
  13. provodis previse vremena na poslu il radesi od kuce, da nemas vrenena ni za sa drugo. Provodis previse vremena za radnim stolom, a nemas jasnu predstavi sta si time postigao i kava ti je nagrada. Da li ti se to isplati.
  14. stalno si nervozan i irititan, Imas kratak fitilj jer si stalno pod stresom. 
ako imas ove siptome ne ignorisi ih, To znaci da tvoj zivot nije u ravnotezi da moras pod hitno nesto da promenis.