Odnos prema novcu

Sta me to muci oko novca, Smanjuje stres, povecava slobodu, slobodu kretanja, daje vise vremena i daje finansijsku slobodu, daje vece sanse da ostvarimo svoje snove.
Kako pokrenuti proces novcanog toka.


Sta zelimo, hmmm...da imamo dovoljno novca za sve racune i troskove, da imamo za odecu i obucu, radimo posao koji volimo, sa nekim radim vremenom, na lokaciji koja nam odgovara, da investiramo u nasu buducnost, sigurnost, da imamo nekretninu, svoj dom,da vozimo dobra kola, da mozemo da priustimo lepe stvari za svoju porodicu, da mozemo da putujemo,da imamo za razvoj, za zabavu, da damo sebi vise slobode, ... da imamo vise nego sto nam je potrebno.

  1. sve je moguce.zapisi sebi sta su tvoji snovi, koliko tije novca potrebno da zivis komotno, i za sta tije jos potreban novac, sta je sve sto zelis da imas.Napisi zatim sebi zasto to sve zelis da imam, koje je to tvoje ZASTO, to ce te motivisati da krenes dalje da ostvarujes svoju zelju.
  2. napravi sebi neku finanansijku sigurnost.Napravi sebi neku usedjevinu koja predstavlja sigurnost da uvek ima neki novac za vanredne situacije.Nek to svori kod tebe osecaj da imas novca.
  3. vodi racuna o svojim prihodima, kako stvoriti sebi prihode, naparvi plan kako ses novac trositi, imaj plan unapred kako ces i na sta potrositi novac, pre nego stopocnes da ga trosis.vodi racuna o troskovima, napravi sitem koji prati troskove, 
  4. napravi plan trosenja novca, koliko je novca potrebno za osnovne,  troske, za hranu, odecum, prevoz, lekove, koliko je potrebno za ostele troskove, interent, fitnes,, koliko novca je potrebno za zabavu, provod, licne stvari, i da li ti je ostalo nesto novca kad se to sve izredja.
  5. napravi plan stednje,novac koji je preostao , isplati sve dugove, kartice zatvori,i napravi fond za sigurnost, barem za tri meseca da imas novac u rezervi.
  6. https://powerpay.org pomoc za vodjenje licnih finansija, i isplatu dugovanja troskova, prihoda, Ovaj online alat pomaze da organizujemo svoj novac i stednju i troskove, prihode, to je kalendar raspodele novca
  7. upravljaj svojim novcem i budi diciplinovan, to je proces, prati kako se pomeraju cifre, i ostani u procesu. vizuelizacija da si napravio progres, da si u pozitivi, da imas novca vise nego sto ti je potrebno. prati svoj progres, i postavi sebi neke repere , za pracanje da znas da si na dobrom putu.Zamisljaj da si uspeo.
  8. ucini da novac raste, svi racuni su placenji , svi krediti vraceni, imas dovoljno novca za iznenadne situacije, i za sigurnost, neki stek, i imas sad mogucnost da slobodno ostvaris svoje snove, ovaj proces te je naucio da stedis, da planiras, da si disciplinovan, da planiras, da si siguran i da racionalno raspolazes sa novce, da ga postujes, i uvecavas,