NLP DOBRO FORMIRAN ISHOD, kako postaviti i ostvariti ciljeve

DOBRO FORMIRAN ISHOD
Kako dobro postaviti cilj i lako ga ostvariti 

za pocetak cilj predstavi sebi kao rezultat kome tezis, kao ishod koji zelis, zeljeno stanje ka kome ides.
Dobro definisan rezultat, ishod koji zelis ostvariti:

  1. P / pozitivan, pozitivn stav prema onome sta zelis ostvariti, budi specifican, jasno sebi pojasni sta zapavo zelis
  2. U / nek bude ostvarivo, u tvojim rukama, da zavisi od tebe
  3. R /real, dozivi osecaj ostvarenog cilja, ukljuci sva cula, oseti ishod svoje ostvarene zelje, sta vidis, kako se osecas, sta cujes, ko je sa tobom...
  4. E /ekoloski, da li je u skladu sa celim sistemom, da li ostvarenje tvoje zelje, ne remeti okruzenje, ljude, ne ugrozava nikog, da li je etican, da li je dobar za tebe, okolinu, okruzenje. 
Sta je ono sto stvarno zelis? Da li postoji nesto sto zelis da ostvaris, ili zelis nesto da izbegnes? Zasto to zelis? Sta zelis da ostvaris, kada , gde, sa kim zelis to da podelis, ostvaris,kako ces znati da si ostvario svoj cilj, sta ces cuti , videti, osecati. Ko ti moze pomoci. Sta ce se desiti kad ostvaris rezultat, sta se nece desiti ako ne ostvaris rezultat. Sta se nece desti kad ostvaris rezultat, sta se nece desiti ako ga ne ostvaris? 
Sta je prvi korak ka ostvarenju tog cilja
Sta ti je jos potrebno , ko ti je jos potreban. sta je sledeci korak, pa sledeci...Sedi i napisi sta su tvoje zelje, ciljevi, planovi i prodji kroz ceo proces. odvoj vreme i pojasni sebi, odgvori na sva pitanja.Motivisaces sebe i pokrenuti se za akciju.Znaces gde ides i sta je sledeci korak.  
Jos nesto! Sta je najgore sto moze da se desi? definisi i to sebi, to oslobadja potencijal za resavanje problema. Koji je najgori moguci scenario, i sta onda, sta ces onda. Probaj i budi svestan i najgore varijante i budi spreman i to da resis kako ti zelis.

Kreiraj svoju buducnost