REVIT - NIVOI- SPRATNE VISINE

 

Elementi koje ste naveli odnose se na osnovne koncepte korišćenja nivoa u Revit-u za kreiranje i upravljanje visinama u vašem 3D modelu. Glavna uloga nivoa je da definišu horizontalne ravnice koje kontrolišu visine različitih arhitektonskih elemenata kao što su zidovi, prozori, vrata i plafoni. Nivoi su uvek horizontalni i neograničeni u svom 3D prostoru, iako je njihov grafički prikaz ograničen u pogledu pregleda.

Evo ključnih koraka:

Kreiranje nivoa: U Revit-u nivoi se mogu kreirati u izgledu kota ili preseka (npr. južni pogled), jer nivoi definišu visine u vašem 3D modelu. Koristite komandu „Level“ u panelu "Architecture" da biste dodali nove nivoe. Imajte na umu da alat za nivo nije dostupan u prikazu plana.

Podešavanje visina: Nakon što kreirate nivoe, možete lako podesiti njihovu visinu. Možete to učiniti ručno prevlačenjem nivoa ili unošenjem tačne vrednosti nadmorske visine u okvir teksta. Takođe, privremene dimenzije će vam omogućiti da kontrolišete udaljenost između različitih nivoa.

Korišćenje nivoa u projektu: Nivoi se koriste za definisanje važnih podataka u projektu, kao što su nivo temelja, završeni nivo poda, visina plafona i druge ključne visine koje mogu biti od interesa za dizajnerski tim. Pravilna upotreba nivoa omogućava fleksibilno upravljanje elementima u modelu, naročito u slučaju podešavanja visina tokom dizajnerskih izmena.

Ovaj koncept vam omogućava da lako kontrolišete i prilagođavate visine u vašem modelu u skladu sa projektnim potrebama.

Comments