revit 20


 Želim da prikažem anketu ili grafiku da bih razgovarao o različitim prikazima koje imamo, a koji su privatni, ali su prihvatljivi ako se pozabavite tim.


Na primer, možemo da vidimo različite detalje u vezi sa vidljivošću grafike za ovu situaciju.


Ako koristite različite stilove prikaza, možda nećete videti sve detalje, osim ako ne prilagodite vidljivost.


Morate promeniti vidljivost kako biste videli detalje, a sve zavisi od discipline s kojom radite ili politike koordinacije prikaza.


Kada koristite opcije za vidljivost grafike, možete koristiti prečice i kliknuti na njih da biste prikazali ili sakrili određene detalje.


Na primer, ako proverite vidljivost i primenite promene, videćete kako se informacije ažuriraju u modelu.


Ako neki elementi nisu vidljivi, ali su i dalje prisutni u modelu, možda ćete morati da ažurirate vidljivost grafike kako biste ih prikazali.


Na primer, možete koristiti alat za promenu vidljivosti za različite kategorije kao što su analitički podaci ili anotacije.


Ako želite da kreirate preseke, možete lako da promenite vrstu porodice i dodate detalje u presek.


Takođe, možete koristiti opciju za "crop view" (prikaz delimičnog prikaza) da biste prilagodili prikaz i dodali boje ili detalje.


Kada radite sa modelom, treba da zapamtite da je model parametarski, dok su anotacije statične i ne menjaju se kada menjate prikaz.


Na primer, ako koristite dimenzije od 2.5 mm, one će ostati iste bez obzira na promene u prikazu modela.


Ako dodate nove informacije ili dimenzije, možete koristiti alat za uvoz fajlova i kreirati projekte sa različitim listovima.


Proveravam prikaz i vidim da u ovoj konkretnoj situaciji neki elementi mogu biti vidljivi ili ne, zavisno od prikaza. Ako nešto nije vidljivo u ovom prikazu, možda je potrebno da proverite postavke vidljivosti.


Na primer, ako želim da prikažem ili sakrijem određene elemente, mogu to da uradim koristeći različite filtre. Ako promenim filtere, moći ću da vidim ili sakrijem različite elemente u zavisnosti od izabranog prikaza.


Ako otvorim primer sa računara, kao što je strukturalni uzorak, mogu da vidim kako se arhitektonski i strukturalni elementi prikazuju u projektu. Ako kliknem na arhitektonske elemente, neki od njih mogu biti vidljivi ili ne, u zavisnosti od izabranog disciplina ili filtera.


Ako promenim disciplinu na strukturnu, dodatni elementi će postati vidljivi u ovom prikazu. Ako koristim druge filtre, kao što je za električne ili vodovodne instalacije, i dalje mogu da vidim sve elemente koji pripadaju toj disciplini.


Na primer, ako koristim filter za vidljivost, mogu da promenim boje ili vidljivost elemenata. Ako želim da prikažem sve elemente, treba da izaberem odgovarajuće discipline i da prilagodim postavke.


Kada radim u 3D prikazu, mogu da vidim elemente koje možda ne bih video u 2D prikazu. Ako nešto nije vidljivo, možda je potrebno da prilagodim postavke vidljivosti ili da proverim opseg prikaza.


Na kraju, važno je da se osigurate da su svi elementi koje želite da prikažete vidljivi u trenutnom prikazu, jer može doći do situacije gde neki elementi neće biti prikazani ako nisu u okviru prikaza ili ako su isključeni putem filtara.

Comments